Meteen naar de inhoud

Nee ik ben niet out-of-office, dit is mijn office!

Ik breng nogal wat mensen in verwarring. Er wordt mij vaak een fijne vakantie gewenst. Op afstand werken is heel gebruikelijk, maar op een plek ver weg gaan zitten is dat nog niet. Ik krijg er heel veel vragen over. En ik hoor ook regelmatig bezwaren voorbijkomen die niet altijd kloppen. Dus hierbij een FAQ met hopelijk wat mythes ontkracht! 😉

Hoe heb je dit geregeld?

Ik ben nu in Buenos Aires met de Wifi Tribe, die werkreizen voor kleine groepjes ondernemers organiseert over de hele wereld. Het is geen reisbureau maar meer een vereniging van digital nomads. Nadat je lid bent geworden kun je inschrijven op een bestemming voor 4 weken. Iedereen begint en eindigt op dezelfde dag, zodat er echt een groepsgevoel ontstaat. In Costa Rica ontmoette ik ooit iemand die bij de Wifi Tribe zat, en dat leek me meteen gaaf!

Heb je dan ook vakantie?

Het is de bedoeling dat je tijdens die 4 weken fulltime werkt. Sommigen doen dit het hele jaar rond, dus de constructie moet voor iedereen ook op de lange termijn wel werken. Verwachtingen worden goed afgestemd met nieuwe leden. Dus nee, er staat nooit iemand aan mijn bureau die vraagt of ik meega naar het strand 😉 In de weekenden gaan we weekendjes weg en je kunt natuurlijk voor of na deze periode wel vrij nemen en rondreizen.

Ik zou nooit zomaar weg kunnen / Is dat tijdverschil niet lastig?

Maak deze even concreet: wanneer was je voor het laatst op kantoor? MAG je überhaupt naar kantoor?

Het tijdverschil kan ook in je voordeel werken: ik geef vaak ‘s avonds presentaties aan klanten. Dat doe ik nu in de middag. Na ons gesprek verwerk ik alle feedback en als mijn klant in Nederland wakker wordt, zit het resultaat al in zijn/haar mailbox. Uiteraard kun je ook een bestemming kiezen zonder tijdverschil: denk aan Europa of Kaapstad!