Meteen naar de inhoud

Mijn Carrière Switch Naar Interieurontwerper: De Meest Gestelde Vragen Deel 2

Sinds ik mijn baan als projectmanager opzegde, en tijdens een reis door Colombia en Argentinië besloot verder te gaan als zelfstandig interieurontwerper, kreeg ik veel vragen. Ook veel dezelfde 😉

Hierbij mijn antwoorden!

3. “Hoe gaat het nu, en waar haal je klanten vandaan?”

Kort antwoord: goed.

Langer antwoord: Wat ik oprecht niet had verwacht, is hoe ontzettend leuk ik het ondernemen zou vinden. Ook een rollercoaster en overweldigend, maar in positieve zin 😉 Je mag alles zelf beslissen en ik heb nog nooit zoveel geleerd. Terwijl ik in loondienst ook echt wel veel vrijheid en autonomie had! Maar dit is toch totaal anders.

Klanten komen vooral via oud-klanten: er zijn inmiddels heel wat woonkamers in Nederland die als visitekaartje dienen 😍

Een mooi compliment! Als je net begint kan ik vooral aanraden: laat iedereen die je OOIT hebt ontmoet weten wat je nu doet. Op sociale media zagen veel mensen waar ik eerder mee samenwerkte, dat ik nu interieurs ontwerp. Zij huurden mij vervolgens in omdat ze mijn werk vertrouwen en weten dat ik ook wel een pragmatische ontwerper ben 😉

4. “Ik overweeg ook iets in de interieurbranche te gaan doen in de toekomst, hoe heb jij dat aangepakt?”

Mijn eerste tip is dan: ga eens een stapje verder dan de woontijdschriften en -series over interieurdesign en het inrichten van je eigen huis. Probeer eens iemand anders interieuradvies te geven! Dat is namelijk totaal anders dan voor jezelf iets creëren. En bepaal dan of het smaakt naar meer.