Meteen naar de inhoud

Mijn carrière switch naar interieurontwerper: de meest gestelde vragen deel 1

Sinds ik mijn baan als projectmanager opzegde, en tijdens een reis door Colombia en Argentinië besloot verder te gaan als zelfstandig interieurontwerper, kreeg ik veel vragen. Ook veel dezelfde 😉

Hierbij mijn antwoorden!

1. “Hoe heb je deze stap durven zetten? Zoveel risico!”

Ik vind dat ik amper risico heb genomen. Het begint al met: je moet ook een beetje op jezelf en je waarde vertrouwen 😊

Alle werkervaring en skills en het netwerk wat je hebt opgebouwd, gooi je niet in de prullenbak – sterker nog, die draag je de rest van je leven met je mee en daar bouw je juist op voort. Je gooit dus niets ‘weg’.

Ten tweede: het voelt van tevoren veel groter dan het daadwerkelijk is, wist ik van een eerdere carrière switch. Puur omdat het onbekend terrein is. Dat merk je als je het echt gaat doen: ‘Was dit het?? Heb ik me hier nu zo druk om gemaakt??’. Misschien net als een kleine medische ingreep ondergaan of een bezoekje aan de tandarts 😉

2. “Heb je met je interieurontwerp studio veel last gehad van de pandemie?”

Ik heb geen idee, want ik weet niet hoe het vóór de pandemie was… 😉 Dus: nee. Ik ben in maart 2020 fulltime interieurs gaan ontwerpen. En zelfs nog zonder advertenties heb ik continu klanten gehad, los van een paar weken in die eerste zomer (en gelukkig, want toen kon ik mooi mijn website maken). Er was veel vraag naar interieuradvies voor thuiswerkplekken en vooral: iedereen werd zich veel meer bewust van de waarde van hun dagelijkse, veilige thuishaven. Heel mooi om te zien dat ik nog meer impact kon maken door daar weer een hele fijne ruimte van te maken, want je huis is nu eenmaal de belangrijkste plek in je leven.

Volgende keer 😀➡️

3. “Hoe gaat het nu, en waar haal je klanten vandaan?”

4. “Ik overweeg ook iets in de interieurbranche te gaan doen in de toekomst, hoe heb jij dat aangepakt?”